Приручник за мале сатанисте?!

mali satanisti

Талахаси – Сатанисти на Флориди добили право да сликовницу за своје мале следбенике дистрибуирају школској деци!

Амерички Храм сатаниста објавио је „Велику књигу активности за мале сатанисте“, која ће ускоро бити дистрибуирана у школама на Флориди, преноси америчка штампа.

Сатанисти су на суду тражили једнако право као и хришћани да своје књиге дистрибуирају међу децом у образовним установама. Пошто разне хришћанске групе смеју свој промотивни материјал, али и Библије, да деле школарцима, сатанисти су одлучили да би и они требало да имају то право.

Они су навели да је кршење верске слободе чињеница да се у школама не нуди материјал који објављује њихов Покрет за слободу од религије. Суд на Флориди морао је њихова права да изједначи са правима хришћанских група, па ће деца на Флориди ускоро моћи да прелиставају ову књигу.

„Помозите Демијану и Керберу да пронађу пут до Некрономикона“, „Повежите тачке и помозите им да нацртају обрнути пентаграм“, само су неке од активности понуђених у овој сликовници.

Амерички Храм сатаниста себе описује као групу политички освешћених сатаниста, посвећених индивидуалним слободама. Раније су били у жижи пажње јавности јер су желели у Оклахоми да подигну сатанистички споменик, јер је подизање споменика са десет заповести дозвољено једној хришћанској групи.

Мондо