САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОКРАЈИНСКОГ ОДБОРА ДСС-а ЗА КиМ

dss slika

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Последњи споразум потписан у Бриселу о безусловном кретању кроз Србију лица са документима самопроглашене државе Косово је још један доказ о посредном признању независне државе Косово од стране званичних власти у Београду. Цео споразум је потписан у тишини и са жељом да се сакрије од јавности Србије. Потписници споразума су са српске стране Дејан Павићевић а са шиптарске Едита Тахири. Претпостављамо да ће опет Александар Вучић, Томислав Николић и Ивица Дачић обмањивати јавност у Србији са причом да је и овај договор статусно неутралан.

Демократска странка Србије подсећа јавност Србије да грађани Косова и Метохије изузев становика севера Косова и то само на северу Косова и Метохје, са личним документима државе Србије нити могу нити смеју да се крећу јужном српском покрајином. Свако лице које шиптарска полиција заустави јужно од реке Ибар са колима и документима државе Србије се кривично процесуира са ригорозним казанама од одузимања возила до три месеца затвора. Зато је то својеврстан парадокс да грађани државе Србије у јужној српској порајини немају слободу кретања док грађани самопроглашене републике Косово са сепартатистичким документима могу слободно да се крећу од Хоргоша до Драгаша.

Верујемо да ће после ове жалосне констатације опет Дачић, Вучић, Николић и даље причати да је Бриселски споразум “статусно неутралан”.

 

У Косовској Митровици

22.09.2014. године                                                          

Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије                                                                                                       

др Ненад Којић