Украјинска војска испалила три балистичке ракете „Точка-У“ на Доњецк (ВИДЕО)

donjeck-ap-2

Синоћ је у Минску, главном граду Белорусије, потписан још један договор о примирју између представника НАТО-кијевске хунте и Доњецке и Луганске Народне Републике. Договором се предвиђа општи прекид ватре и обострано одвођење тешког наоружања 15 км од линије фронта.

Међутим, ако је судити по данашњим догађајима, украјинске снаге немају намеру да поштују постигнути договор, управо као ни претходне.

Украјинска војска испалила је три балистичке ракете „Точка-У“ на Доњецк. Прва је пала на фабрику грађевинских материјала „Астор“, друга поред рудника „Скочински“, а трећа фабрику  експлозива. Пуком срећом, није погођено складиште на коме се чува око 2.500 тона индустријског експлозива (користи се пре свега у рудницима Донбаса).

Жестоке борбе воде се у околини Ждановке, где непријатељске снаге покушавају да се пробију из окружења. Сукоба има и у околини Доњецког аеродрома, као и на маријупољском фронту.

Трећи хуманитарни конвој је стигао из Русије, овога пута без икакве пратње и контроле украјинских служби и Међународног комитета Црвеног крста. Товар намењен Доњецку је већ испоручен, а камиони се враћају у Русију.

Видео снимак експлозија у Доњецку:


+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb
www.vk.com/dnrsrb