ЗАБРАЊЕНА ПРОДАЈА УГЉА ГРАЂАНИМА

srb-ugalj

Електропривреда Србије забранила је предузећима РБ „Колубара“ и ТЕ „Костолац“ продају угља индустрији и грађанима, под претњом дисциплинским мерама, пише данашњи „Блиц“.

Како овај лист преноси у данашњем издању, директор ЕПС-а Александар Обрадовић, послао је 4. септембра допис директорима РВ „Колубара“ и ТЕ „Костолац“, у којем препоручује обуставу испоруке угља за индустрију и домаћинства.

На питање „Блица“ зашто су обуставили испоруку угља, ЕПС је одговорио:

„Због последица мајских поплава, ради обезбеђивања залиха угља на депонијама у термоелектранама како би се за привреду и грађане Србије обезбедило стабилно снабдевање електричном енергијом у предстојећем зимском периоду, Рударском басену „Колубара“ и „Термоелектранама-коповима Костолац“, препоручено је да до даљњег обуставе испоруку свих врста угља и у велепродаји и у малопродаји за купце у категоријама индустрија и широка потрошња“.

„Блиц“ наводи и да домаћег угља који је најјефтинији за грејање, сада нема ни за стоваришта која снабдевају грађане, да га неће добити ни удружења синдиката, пензионера и инвалида, која су огрев уговорила преко тендера од 29. јула.

Срби на окуп