Александар Вучић поводом Кирбијеве изјаве о доласку Путина у Србију: Кирби је „добар човек и одличан амбасадор“

VUCIC-KIRBY_7

СУБОТИЦА – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је порука америчког амбасадора Мајкла Кирбија у вези са посетом руског председника Владимира Путина Србији питање упућено руској страни, а не Србији, и да су то њихови односи у које он, како је рекао, „не би улазио“.

 

„То су њихови односи и ја у то не бих улазио“, рекао је Вучић новинарима у Суботици.

Вучић је додао да амерички амбасадор није тражио увођење санкција и да не врши притисак на Србију, те да је Кирби „добар човек и одличан амбасадор“.

Упитан какву поруку је Кирби желео да пошаље, Вучић је одговорио „немојте ви да бринете, има ко да мисли о тим порукама. Не брините се, Србија је на добром путу. Све ће бити у најбољем реду“.

Амерички дипломата је у интервјуу „Вечерњим новостима“ оценио да су односи Србије и САД веома добри, али је поводом најављене посете руског председника Београду, упитао – ако се то деси, зашто Владимир Путин долази?

„Можете имати добре односе и са Русијом и Кином, и са САД. Али наш став о посетама кинеских и руских званичника се разликује. Кинези готово никога нису напали, а Руси јесу. То треба имати на уму. Још није сигурно да ли ће Путин доћи, али ако се то деси – зашто долази? Због прославе ослобађања Београда? А Београд је ослободила и Трећа украјинска армија, као део Црвене армије“, рекао је Кирби у интервјуу за београдски дневник.

Шеик Мухамед бин Зајед данас у Србији

Шеик Мухамед бин Зајед долази данас у Србију где ће са премијером Србије Александром Вучићем разговарати о великим и важним пројектима.

„Шеик Мухамед бин Зајед долази данас у Београд, разговараћемо о важним и великим пројектима“, рекао је Вучић.

Он је додао и да је шеик Мухамед увек добродошао.

(Танјуг)