Ванредно стање: Нове поплаве, има несталих (Фото)

NASELJE TEKIJA

Кладово — Око 500 људи је евакуисано у околини Кладова, а како незванично сазнајемо три особе се воде ка нестале. Клизишта и бујице су однеле мостове, чупале дрвеће…

У околини Кладова и даље пада киша, некада јачим, некада мало слабијим интензитетом, јавља наш репортер са лица места.

Најтежа ситуација тренутно је у селу Грабовац. Међу најтеже погођенима је и место Текија које је годово у потпуности затрпано блатом. Текија је евакуисана, а страхује се да би брдо изнад тог места могло да се покрене према насељу.

Tan2014 9 16 17195569 2 Ванредно стање: Нове полаве, има несталих а полиција хапси омладину (Фото)

Ипак, процене су да је то мало вероватно.

Мештани Текије се евакуишу бродовима, и тај пут траје око сат и по. Бродови их превозе до хотела Ђердап у Кладову. Већи број људи је упућен одатле у болницу.

Tan2014 9 16 17458875 4 Ванредно стање: Нове полаве, има несталих а полиција хапси омладину (Фото)

Становници Текије апелују да им се достави храна и вода. Они су нашем репортеру рекли да не памте нешто овако. Наиме, два већа потока су услед падавина набујала и практично се спојила. Муљ и бујица су носили све пред собом, уништавајући куће и домаћинства, испричали су.

Текија је практично одроном подељена на два дела, али багери раде на пробијању.

Поплаве и бујице праве проблеме и у околини Доњег Милановца. Наиме, у селу Бољетин неколико кућа је уништено, као и сеоска школа, сазнаје Б92. Више од 10 аутомобила завршило је у бујици.

Tan2014 9 16 171121660 0 Ванредно стање: Нове полаве, има несталих а полиција хапси омладину (Фото)

Како јаваља репортер Б92 путеви код Кладова су тешко проходни, у деловима затрпани одронима. На путу ка Београду је с једне стране Дунав, с друге стране су брда, па постоји бојазан да буде још одрона.

У околини Кладова јуче је страдала старија жена, из села Подвршка, код Текије. Поплаве су оставиле пустош и у селима у околини Мајданпека и Неготина.

Кладово је одсечено, многи путеви су непроходни. Евакуација је вршена током целе ноћи. Тренутно је у СЦ Караташ у Кладову смештено 100 људи.

Агенције – Васељенска ТВ