Покрет социјалиста – Александар Вулин: Дочек кошаркаша наружен Ђиласовом самопромоцијом на РТС-у

vulin socijalista

Покрет социјалиста (ПС) саопштио је синоћ, поводом дочека српских кошаркашких репрезентативаца, да је Србија била принуђена да све до краја телевизијског преноса, дуже слуша и гледа Драгана Ђиласа, функционера ДС, него све кошаркаше и селектора заједно.

 

“Свака победа наше репрезентације као да мора бити наружена самопромоцијом и политиком“, саопштио је Покрет социјалиста оцењујући да је Ђилас покушао да успех припише себи.

“Ако је оправдање за говоре Ђиласа то што је председник КСС, па је зато добио више времена у преносу од кошаркаша, зашто онда није говорио и селектор стрелаца или тренер првака рвача чије победе је Србија такође славила?“, пита Покрет социјалиста.

Према оцени те партије, подсмех којим је Ђилас коментарисао чартер који је по кошаркаше послала Влада Србије изгледа да је прави разлог велике минутаже на преносу РТС-а, јер је Ђилас додао да су у Мадрид “пут морали да плате сами“.

“Ако то, сами, значи новац КСС онда треба рећи да је и тај новац највећим делом из буџета Србије, а сигурно није ни делом из личног богатства Драгана Ђиласа“, наводе из ПС и предлажу Ђиласу да када следећи пут буде говорио са “презиром о помоћи коју савезу и спорту пружа Влада Србије нека слободно личним капиталом плати лет репрезентацији“.

Покрет социјалиста наводи и да би Ђилас, с обзиром на то колико је зарадио за време власти ДС, могао да “купи и већи и бољи авион него што може да пошаље Влада Србије“.

Према оцени те партије, да није било преноса утакмице из Мадрида “Србија би на основу избора саговорника РТС-а била уверена да је Ђилас играо у првој петорци“.

ПС додаје и да је дан раније, шеф ДС Бојан Пајтић покушао да кошаркашку репрезентацију повеже са партијским слоганом те партије.

Честитајући “Орловима“, Покрет социјалиста жели да када следећи пут донесу радост Србији “ниједан Ђилас не присваја њихове заслуге“.

(Танјуг)