Грузини прасетом против медресе

prase
Закована прасећа глава на будућој згради медресе је покушај да се сујеверни страх муслимана искористи како би обуставили планове о оснивању медресе.

10.09.2014. – Грађани приморског места Кобулети у Грузији не дозвољавају да се у њиховом месту гради медреса. Они сматрају да је ово вид насиља и исламског прозелитизма, јер људи који граде исламску верску школу – медресу, су грађани Турске и на волшебан начин су добили грузијско држављанство.

Православни грађани Кобулетија окупили су се самоиницијативно у близини зграде која би требало да постане исламска школа за припрему учитеља ислама. Кућа у којој би ова школа била смештена власништво је грађанина Турске, који је под изговором да жели да отвори хотел покренуо оснивање верске школе.

Кобулети је мали приморски град. Током владавине председника Саакашвилија чији је режим од Грузина сматран за марионетски режим којим управљају САД и ЕУ, велики број Турака се населио у приморским областима Грузије. Оно што је неуобичајено је да су веома лако добили држављанство Грузије. Староседеоци Грузије називају овај процес „инвазијом без оружја“, што би по њима могло да буде опасније и од рата.

У истој области постоји и мали број староседеоца муслимана, који су током раније Турске окупације Грузије били потурчени, тј. под утицајем насиља су издали православље и прешли у ислам. Услед мисионарских напора Грузијске Цркве један део њих се вратио у православље, али су сада изложени пропаганди ислама, где Турска често делећи финансијске олакшице и стипендије покушава да што више Грузина придобије за ислам. На сав овај процес Саакашвилијев режим је благонаклоно реаговао помажући Турцима да економским улагањима у Грузији подстакну исламизацију земље.

Снимак протеста

У Грузији, ово не би била прва верска исламска школа, али би била прва која се гради на територији коју су запосели пословни људи из Турске и у којој доскора није био значајан број муслимана.

Како смо навели, протест у Кобулетију био је спонтано организован од становника овога места. Засада нема званичне изјаве од стране Грузијске православне цркве.

Са друге стране, један део историјске територије Грузије је данас у поседу Турске и тамо су православно становништво и православни верски објекти потпуно девастирани. Грузијска православна црква је чинила напоре да се неки од ових древних цркава обнове као културно наслеђе, али еврофанатични режим у Грузији није подржао напоре Православне Цркве.

 

4751430390_6298e44e07_z

На крају, подсетимо да на паралеле између овога што се дешава у Грузији и економског улагања у Србију од стране арапских пословних људи. Да ли ће еврофанатични режим у Србији имати деловати идентично као и Саакашвили, остаје да се види.

Крвави Ислам, браћо и, црно-жуто хијенско хришћанство Запада, то је једна иста вера. (Свети Николај Жички)

Погледајте такође: МУСЛИМАНИ КЛАЊАЛИ У ЦЕНТРУ ПАЗАРА

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“