Небојша Стефановић: Ради се на одржавању „Параде поноса“

stefanovic-v

Београд – Министар Небојша Стефановић изјавио је да је полиција обавила свој посао у случају напада на немачког држављана и за 17 сати привела учеснике догађаја.

Стефановић је додао да се што се тиче Параде поноса ради на томе да се она одржи али да ће одлука о томе бити донети на основу безбедносних процена.

Министар полиције је, гостујући на ТВ Прва у емисији „Став Србије“, рекао да се напад највероватније догодио зато што је повређени говорио другим језиком и подвукао да је овај напад показао на неке мањкавости које имамо као друштво.

Он је прецизирао да је полиција за 17 сати завршила читав случај и сву тројицу привела, а тужилаштво им одредило притвор.

На питања у вези са одржавањем Параде поноса Стефановић је навео да се ради све што је могуће и да се ради на безбедносним проценама, на сигурности, и додао да ће ових дана бити одржан састанак са организаторима и да ће се разговарати о томе.

Стефановић је рекао да се ради на томе да се скуп одржи и да ће надлежни органи ускоро донети одлуку.

На констатацију учесника емисије да је полиција у стању да обезбеди, на пример, спортске догађаје високог ризика и да то стално ради, Стефановић је рекао да уопште није спорно да полиција може да обезбеди скуп већ да се ради о томе шта ће се дешавати у другим деловима града.

Он је објаснио да се не ради само на процени, већ и на томе да се спусте нивои ризика и подвукао да држава проценује шта је најмања угроженост за све њене грађане.

(Танјуг)