Говор министра одбране на самиту НАТО

takticka-vezba-plavi-odgovor-bratislav-gasic

Гуд афтернун, лејдис енд господине, енд џентлменс, енд фамилијо крај литл екрана! Мај нејм ис Братислав Гашић, министар одбране Републике Србије. Искористио бих, пре свега, прилику да поздравим све који ме знају и да истакнем да се за мој данашњи изглед побринуо старији водник Раденко, од њега сам позајмио одело!

Неки од вас се вероватно питају шта ћу ја овде, осим да купим сувенире фамилији и виски у фри- шопу, и да ли је Србији место у НАТО пакту?!

Одговорићу вам јасно и недвосмислено- јесте! Виски и цигарете су стварно јефтинији у фри-шопу, а Србији јесте место у НАТО, мој бато!

Зашто јесте? Е, па зините да вам кажем! За…..ам се, бре, шта се ложите?!

Под један: место нам је јер смо вас ’99. победили, да не кажем поразили, понизили, бацили на колена, натерали сузе на очи, оборили вам „невидљивог“, који је, узгред сасвим видљив, бре! То вас зај….. произвођачи изгледа, скроз се види, ја играо „Моравац“ на крилу…

Под два: разумео бих вашу забринутост да је на мом месту још онај врачарски чобанин Драган Шутановац, али у мене можете имати апсолутно поверење- нема тог вашара у Крушевцу и околини на којем нисам разваљивао из „ваздушаре“, обарао рекорде ударајући „крушку“ главом, а богме и редовно хватао патку на вртешци! Мислим на ону гумену, што је она стока од Милорада накачи на шипку од осам метара, па се ти Братиславе нагињи из корпе да дохватиш патку, а милиметар фали да се стрмекнем с вртешке, али јок!

Значи, војно сам оспособљен за најзахтевније тактичко-техничке задатке, а самим тим и изазове које чланство у НАТО поставља пред нас!

На пример, развалимо заједно неку, рецимо, терористичку државу, по вашем избору, донесемо том напаћеном народу демократију и разарање, које, дабоме, иде уз демократију, па лепо поделимо интересне сфере: вама нафта и остали енергенти, нашој Првој јуришној џогер бригади и Другој ударној „Пропер“ дивизији чишћење терена, прање тепиха, завеса, рибање подова, глетовање рупа од пројектила, док бих ја лично, на своја нејака али јуначка плећа преузео керамичарске радове, чиме сам се иначе бавио до постављења за министра одбране.

Баш имам погођено ђутуре 300 квадрата у газда Стојановој дискотеци у Киркекофебахену код Франкфурта, кад зове премијер, пита ‘оћеш да командујеш мало војском, а мени руке од фуге, не могу ни слушалицу да држим… Ма, зај……. жива, али држава зове, Стојан може и мора да чека, мада сам му послао неке резервисте да заврше посао, али чујем да ошљаре. То вам је кад школовану децу пошаљете да одраде мушки посао, уместо да иду у те њихове Канаде и Америке, да одливају мозгове…

А да, место нам је у НАТО јер Србију слободно можете сматрати фактором и гарантом стабилности на Балкану, јер смо све своје проблеме решили, па сад комотно и растерећено можемо да решавамо и туђе, а право да вам кажем мало нам се и пушкара, остало нешто муниције од Нове године, па да изрокамо то лепо по Талибанима и осталима, а?!

Што се војне технике којом располажемо тиче, међу првим смо армијама у Србији, скоро егал са новобеоградском и земунском екипом, с тим што они имају и „зоље“, али и ми смо сад ремонтовали два „мига“, па скоро да пале на пола кључа. Кад мало за’лади тридесетак војника мора мало да погура по писти, а пилот убаци у другу и држи квачило, и пали к’о Коштуница амбасаде!

Ако ово нису довољни аргументи, подсетио бих вас још једанпут да смо вас победили ’99, али смо спремни да вам опростимо што сте нас мало осиромашили уранијумом и обогатили обољењима, ако сте ви спремни да примите ову министартско-керамичарску руку коју вам несебично пружам, к’о што Леа Киш пружа гостима могућност да отћуте два сата у емисији док она говори.

Поносни и суверени јесмо, али и свесни да морамо да поделимо одговорност за мир у свету, а и видеће Земунци шта је сила кад уз вас уђемо на њихов терен и налупамо шамаре, а њима нигде Русије да стане уз њих!

Што се нас тиче, већ сутра дижемо у небо „мигове“ и оне из пољопривредне авијације, нема више запрашивања комараца, и крећемо на Ирак, само ће нам требати неколико недеља да стигнемо, па ако можете да сачекате са акцијом?!

Толико од мене, поштовани лејдис енд џентлмен, енд сви из Крушевац који ме знају!

Поручујем успут оној стоки од Милорада да ћемо догодине на вашару да се питамо за здравље, кад му „томахавком“ собалим и патку и рингишпил, па му дрекнем: „Задња вожња – дупла вожња, Милораде, ај’ сад ти два сата у круг“…

Замолио бих вас да изнете аргументе узмете у најозбиљније разматрање, јер Србији реално јесте место у НАТО!

Ако се одлучите да нас примите за првих десеторо који се јаве на мој број – 30 одсто попуста на све керамичарске услуге!

За домовину с Титом – напред! Јел’ се и овде тако каже…

Михаило Меденица – Недељник