Александар Вучић: Србија је постала значајна земља на светској мапи

vucic zamisljeni

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас, на завршетку дводневне посете Кини, да је Србија постала значајна земља на светској мапи и да се о њој у најмногољуднијој земљи света говори са озбиљним уважавањем.

 

Он је навео да је са саговорницима у Кини разговарао о новим идејама.

Вучић је најавио да ће људи из Кинеске развојне банке оформити радну групу и послати свој тим у наредне две недеље у Београд како би се заједно направио план како да се умрежи пруга са путевима.

„Посебно су заинтересовани за луку у Србији где би могла да се направи слободна економска зона у коју би они доводили инвеститоре па би се склапали телефони, правиле неке нове машине. Ми бисмо то могли да извозимо и у западну Европу али и на источно тржиште“, казао је Вучић.

Премијер Србије је пре одласка из Пекинга данас посетио телекомуникациону компанију Хуавеј и Развојну банку Кине.

Током Вучићеве дводневне посете Кини договорено је да премијер Кине Ли Кећанг у децембру дође у Србију када ће Београд угостити и лидере 16 држава централне и источне Европе на самиту који ће заједнички организовати Србија и Кина.

„То ће бити први долазак кинеског премијера у Србију после 30 година. Пуних 40 година нисмо били домаћин таквог скупа. Његово одржавање показује да постајемо важан фактор и да смо вођењем независне и принципијелне политике, успели да добијемо подршку Кине и других држава“, казао је јуче Вучић.

„Чињеница да је кинески премијер инсистирао да му будем са десне стране, први до њега синоћ на званичној вечери после Међународног економског форума говори о угледу Србије и наше је да то искористимо у интересу наших грађана, нашег народа и наше земље“, рекао је у Вучић за Радио-телевизију Србије.

(Бета)