Марко Ђурић: Национални интерес на КиМ најбоље се остварује ашовом и мотиком у рукама народа

marko-duric-aleksandar-vucic-rekonstrukcija-vlade-vlada-srbije-1363733811-285149

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да се национални интерес најбоље остварује ашовом и мотиком у рукама народа.

Он је у Зубином Потоку додао да ће за очување интереса државе Србије важна и будућност људи који студирају на Универзитету у Косовској Митровици.

Ђурић је током посете земљорадничкој задрузи у Зубином Потоку подсетио да је јуче у Влади Србије одржан важан међуресорни састанак са циљем усвајања пакета мера који ће помоћи развоју пољопривреде и привреде на Косову и Метохији.

„Формирана је међуресорна радна група коју ће чинити Министарство привреде, Привредна комора Србије, Канцеларија за Косово и Метохију и наш циљ је да помогнемо управо овако успешним субјектима каква је земљорадничка задруга у Зубином Потоку која може да послужи као пример и понос и много шире од Косова и Метохије“, рекао је Ђурић.

Он је додао да се из задруге достављају палете са купинама у централну Србију, да у земљорадничкој задрузи ради више од 50 људи из Зубиног Потока и да су је на Косову и Метохији потребно више таквих задруга.

„Желимо да уклонимо све административне и бирократске препреке које постоје за трговину, за промет и пољопиривредних и других производа између централне Србије и територије Косова и Метохије“, рекао је Ђурић.

Према његовим речима, Влада Србије ће врло амбициозно наступити када је реч о подстицајима за удруживање пољопривредне производње на Косову и Метохији.

(Бета)