Небојша Стефановић: Полиција се интензивно спрема за Параду

stefanovic-v

БEOГРAД – Полициjа интензивно ради на безбедносноj процени одржавања „Параде поноса“ краjем септембра у Београду, изjавио jе данас министра унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

Oн jе новинарима рекао да ће у наредних неколико дана полициjа имати прецизну информациjу о безбедносним проценама „jер безбедносни ризици су увек већи како се приближава термнин одржавања те манифестациjе“.

Oн jе нагласио да ће полициjа имати озбиљне безбедносне процене како се ништа не би препуштало случаjу подсетивши да MУП ниjе jедини коjи даjе те процене.

„Хоћемо да будемо врло озбиљни када се ради о проценама и да их не даjемо паушално …Kада будемо завршили те процене моћи ћемо са наше тачке гледишта рећи шта jе то што може да угрози ту манифестациjу“ додао jе Стефановић.

Mинистар jе нагласио и да се полициjа припрема за таj догађаj и да ангажуjе све потребне снаге и да Дирекциjа полициjе истовремено ради и на превентивним активностима.

Упитан да ли због безбедносних ризика може да дође до отказивања Праjда Стефановић jе одгворио jе о тако нечему рано говорити с обзиром да детаљне инфоирмациjе о безбедносним проценама jош нису готове.

Oрганизациони одбор „Параде поноса“ наjавио jе да ће та манифестациjа бити одржана од 22. до 29. септембра, а шетња централним градским улицама 28. септембра.

Танјуг