Милорад Додик: БиХ је оквир који угрожава Републику Српску

milorad-dodik

Бањалука — Председник Републике Српске Милорад Додик поновио је да је Босна и Херцеговина оквир који угрожава Републику Српску.

Он је навео да је поносан на све што је актуелна власт, с њим на челу, урадила у протекле четири године, оценивши да се у постојећим околностима није могло више урадити.

 

„Изгубљене су године и то није само моја оцена. Ја само не верујем у могућност БиХ као самосталне државе. А Српска ником не би сметала као самостална држава и не би била реметилачки фактор“, рекао је Додик.

„РС, која нема међународни статус државе, која је део БиХ, оспоравана од те исте БиХ и једног дела странаца, није могла више да учини на економском развоју. Највећи успех је што смо у протеклих осам година успели да останемо на ногама упркос свим изазовима“, навео је Додик.

Упитан да прокоментира позив политичких противника да се више бави економијом и развојем, а мање национализмом, он је рекао да је то „флоскула коју су подвалили странци“.

„То је, као, немојте говорити о РС и да сте Србин, онда ћете имати пет хиљада марака плату. А онда ћете пренети надлежност. То је тема јавног подметања, олако прихваћеног“, навео је Додик.

Он тврди да се актуелна власт итекако бавила економијом потврђује и чињеница да је бруто производ повећан за 70 процената.

Додик је обећао да пензије и плате у РС неће бити смањиване, те да ће се покушати доћи до стабилних, дугорочно одрживих финансијских извора.

„Покушаћемо утицати на повећање и пензија и плата. Такође, сматрам успехом што смо у свим овим годинама одржали плате и пензије“, закључио је Додик.

(Бета)