„Српска листа“: Наш избор је Иса Мустафа

jablanovic_jankovic_vulovic

Приштина – Председник Српске листе Александар Јаблановић рекао је да ће као и 17. јула, подржати кандидата постизборног блока за ткзв. председника Скупштине Ису Мустафу.

„Оно што је за нас битно и што је наша позиција је да смо у неком претходном периоду имали контакте са блоком који је окупљен око Демократског савеза Косова, Алијансе за будућност Косова и Иницијативе за Косово и да се за сада став Српске листе по питању подршке кандидату Иси Мустафи за председника Скупштине Косова није променио“, рекао је Јаблановић.

Он је изразио очекивања да ће председник ткзв. Скупштине бити изабран 12. септембра, како би се избегла институционална криза на Косову.

„Српска листа ће на свој начин дати допринос смиривању тензија у ткзв. Скупштини Косова поводом избора председника,“ рекао је Јаблановић.

Уставни суд Косова је одлучио да је избор Исе Мустафе од 17. јула за председника ткзв. Скупштине био неуставан, те да само Демократска партија Косова може предложити кандидата за председника Скупштине, као партија која је освојила највише гласова на парламентарним изборима, 8. јуна.

(Бета)