Александар Захарченко: Преговори у Минску означили су легитимизацију Доњецке и Луганске Народне Републике

Александар Захарченко 04

Председник Владе Доњецке Народне Републике, Александар Захарченко, изјавио је да су јучерашњи преговори у Минску означили легитимизацију Доњецке и Луганске Народне Републике.

„Јучерашњи преговори су вођени у условима равноправности. То је чин наше легитимизације“, изјавио је Захарченко данас у Москви. По његовим речима, Доњецка Народна Република жели да добије што скорије признање, у том смислу и ОЕБС-а.

Поводом изјаве председника Украјине Петра Порошенка о намери очувања територијалне целовитости земље, председник Владе ДНР је рекао: „Не може се сачувати независност и територијална целовитост без одлуке народа“.

Александар Захарченко је такође рекао да се договор о прекиду ватре не примењује у потпуности, будући да су јутрос снаге кијевске хунте два пута гађале Старобешево и Амвросијевку (јужно и југоисточно од Доњецка). „Говорити у потпуности о престанку ватре још увек је рано“, нагласио је председник Владе ДНР, изневши податак да је током ноћи непријатељ у више наврата гађао и сам Доњецк, ватром из ракетних бацача „Град“, хаубица и минобацача.

Штаб Војске Новорусије јутрос је саопштио да је током ноћи гађан град Горловка и Макејевка,предграђе Доњецка.

Уопште узевши, стање је напето, очекује се да ће у наредна два–три дана бити јасније да ли ће примирје остати на снази.
+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb
www.vk.com/dnrsrb