Путин: Не могу ме зауставити

????????????

ЛOНДOН – Руски председник Владимир Путин рекао jе свом блиском приjатељу, бившем италиjанском премиjеру Силвиjу Берлускониjу, да jе „незаустављив“ у остваривању своjих царских амбициjа, наводи британски лист „Деjли меjл“, у тренутку када НATO упозорава на присуство руских воjника у Украjини и прети новим санкциjама.

Берлускони jе, према наводима у италиjанским медиjима, сам предложио да буде посредник између Kремља и Запада у тренутноj украjинскоj кризи.

После разговора са руским лидером, Берлускони jе приметио да jе Путин „краjње одлучан“, а навео jе и његове речи: „Не могу ме зауставити“, пренео jе италиjански лист „Ил Mесађеро“ (Ил Mешаггеро) позиваjући се на изворе из Берлускониjевог окружења.

Истовремено, НATO упозорава да се 3.000 руских воjника заjедно са стотинама тенкова и оклопних возила тренутно налази у Украjини, као и да jе 20.000 воjника окупљено на граници, те да ће руских воjника ускоро бити више него проруских активиста на истоку земље.

У велшком граду Њупорту jутрос jе почео други дан самита НATO на коме би требало да се донесу кључне одлуке о формирању ударне jединице за брзо реаговање Aлиjансе и о проширењу европских и америчких санкциjа Русиjи.

У међувремену, и Eвропска униjа се спрема да обjави нови пакет санкциjа против Русиjе, док западни лидери пружаjу подршку украjинскоj влади.

звори у британскоj влади су наjавили да ће EУ данас у Бриселу обелоданити нове мере коjе укључуjу санкциjе државним руским воjним и енергетским компањама, а очекуjе се да ће и Бела кућа обjавити сличне мере против Mоскве.

Танјуг