Војска Новорусије наставља да потискује непријатеља

cugEuRonpSo

Изјава украјинског председника Петра Порошенка о „прекиду ватре“ показала се као још једна у низу лажи кијевске хунте. Током читаве претходне ноћи украјинска војска је гранатирала предграђа Доњецка и оближњих градова Горловка, Макејевка и Јенакијево.

Војска Новорусије наставља да потискује непријатеља, који се повлачи из стратешки важног града Дебаљцево, а такође одступа и северно од Луганска.

Према подацима Министарства одбране Доњецке Народне Републике, за последња 24 часа НАТО-мајданска хунта је изгубила око 300 војника (убијени и рањени), 16 оклопних возила и 28 транспортних возила.

На прилазима Маријупољу отпочели су сукоби Војске Новорусије и антируских снага које су окупирале овај важан град индустријски град и луку.

Министарство за ванредне ситуације Руске Федерације је припремило преко 1.800 тона хуманитарне помоћи за Новорусију, од чега ће 608 тона бити допремљено железницом, а 1.240 камионима.

Министар државне безбедности Доњецке Народне Републике, Леонид Баранов, изјавио је да руководство ДНР води преговоре са Русијом о дотоку руског гаса, који се може допремати непосредно гасоводима који из Русије воде ка Доњецку и Луганску.

m3s6gbwQtZM

На фотографијама у прилогу: црква у Новосветловки на мети НАТО-мајдановаца

+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb
www.vk.com/dnrsrb