На северу КиМ убијен Шиптар, двојица рањена

foto_vest__1409311815

У селу Коловрт, између Зупча и Кошутова, у пуцњави је убијена једна, а рањено две особе, потврдио је за КоССев портпарол косовске полиције за регион Јужне Митровице, Авни Захити.

„У месту Коловрт се десила пуцњава. Једна особа је убијена, а две су теже повређене. Све три особе су Албанци. Мотиви ниси познати,“ изјавио је Захити за наш портал.

Истовремено, косовски медији преносе да су у питању браћа са презименом Брахими, старости 16, 17 и 19 година.

Према изворима Косовапресс-а, браћа су изашла у шуму да секу дрва, а око 5 часова ујутру, једна особа, према наводима ове агенције – у српској униформи је пуцала из ватреног оружја у њиховом правцу. Затим, нешто након 11 часова, чула се пуцњава, која је трајала скоро 20 минута, а косовска полиција је на лицу места пронашла једну особу без знакова живота и другу рањену.

Ова агенција такође преноси да није познато да ли су се браћа налазила „преко границе, или на нашој територији“. Није прецизирано, међутим, да ли се у наводима ове агенције мисли на међуопштинско разграничење, с обзиром на то да се село Коловрт налази између општина Зубин Поток и Јужна Митровица, или на административну линију између Косова и Србије, иако је ово село од Брњака, где се налази прва најближа административна линија, удаљено више од 50 километара, и налази се на путу ка Црној Гори.

Село Коловрт је мало село између Зубиног Потока и Јужне Митровице, готово да је ненасељено. А у селу не живе Срби. Коловрт је најмање 50 километара удаљено од прве административне линије, односне од тромеђе на административној линији Србије, Косова и Метохије и Црне Горе.

Са друге стране, у јучерашњем ватреном обрачуну са албанским шумокрадицама у рејону села Орловац, у општини Куршумлија, која се налази у непосредној близини административне линије Србије и Косова и Метохије, убијен је српски жандарм, Стеван Синђелић, када је наоружана група пуцала на жандарме који су обезбеђивали место увиђаја, након што је српска полиција пронашла шумокрадице са Косова.

КоССев