НИС у саопштењу потура лажне фотографије о санацији бачког канала (ВИДЕО)

NIS-drugi-dan

БРУКА!!!

НИС нуди фотографију на којој је већ порасла трска и пецарош пеца, као доказ да је нафтни отпад који је завршио у Великом бачком каналу саниран!

 

Поштовани,

мало пре смо добили овај допис из НИС-а. Са фотографијом! Да ли ико нормалан мисли да је ова фотографија доказ да је урађена  санација!?

Мислим да је ово увреда за интелигенцију новинара и грађана!

Да се разумемо нема начина да се последице изливања нафтног отпада санирају без икаквих последица, јер последице су наступиле оног часа кад је прва кап нафте доспела у канал!

Погледајте снимак радника и локације који јуче у предвечерје покушавају да санирају нафтни отпад на обали канала

 

Да ли је ова фотографија снимљена на тој локацији?

Наравно да не!

поздрав

Зелена Патрола

НИС у потпуности окончао санацију на каналу код Турије

 saniran kanal kod Turije - sabirno otpremna stanica NIS-a

 

Турија, 28. август 2014.

 

НИС је јуче, 27. августа у потпуности окончао и последњу фазу санације нафтне мрље на делу канала Дунав-Тиса-Дунав из постојења на сабирно отпремној станици у Турији (погон Бачка).

 

Одмах након уочавања проблема, специјализоване екипе НИС-а и подизвођач радова су предузели неопходне мере санације. Након што је постављена заштитна пливајућа брана  у дужини од 22м која је спречила даље ширење нафтне мрље, у потпуности је сакупљена нафта са површине воде црпљењем помоћу цистерне икоришћењем специјалних средстава.

Као модерна компанија која посвећује сталну пажњу осигурању здравог, сигурног и безбедног окружења, НИС поштује процедуре и стандарде одрживог развоја у одлучној намери да се овакви догађаји не понављају.

Компанија се овом приликом захваљује еколошком удружењу општине Србобран и НВО „Зелена патрола на делу“ на брзој реакцији, и истиче да је сарадња са еколошким организацијама веома важна у процесу заштите животне средине.

 

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕСС СЛУЖБИ НИСа

Поштовани,

Јасно нам је да покушавате да нарушите углед Зелене патроле на делу и Војвођанске зелене иницијативе, стављајући наше име у овако срамно саопштење.

 

Зелена патрола на делу (Војвођанска зелена иницијатива) ни на који начин не сарађује са компанијом НИС, Зелена патрола на делу сарађује са угроженим грађанима, који трпе последице неодговорних компанија као што је ваша.

 

Када смо контактирали вашу ПР службу, понуђена нам је могућност да добијемо изјаву, али да не постављамо питања. Ми не радимо тако. Инсистирали смо на питањима, дакле ми не сарађујемо са вама.

 

Није потребна велика моћ запажања, да бисмо схватили да фотографија коју сте послали на медије, а која је доказ да је нафтна мрља санирана, није забележена на локацији на којој се десила еколошка катастрофа. Овим чином вређане нашу интелигенцију.

 

Такође, “учимо вас” да изливање нафтног отпада у водоток, мора имати негативне последице по животну средину.

 

Свидело се то вама или не, Зелена патрола на делу ће наставити да обавештава јавност о оваквим и сличним катастрофама, без могућности утицаја “загађивача” на наше извештавање… јер, НАМА СЕ ВЕРУЈЕ!

 

Срдачан поздрав,

 

ТИМ ЗЕЛЕНЕ ПАТРОЛЕ НА ДЕЛУ

 

Милица Алавања
координаторка пројекта „Зелена патрола на делу“
тел.: 064/ 3 971 643
е-маил: zelenapatrola@hotmail.com
www.vojvodjanskazelenainicijativa.org.rs