Југоисточно од Доњецка, Војска Новорусије и даље држи у обручу више хиљада припадника различитих оружаних формација кијевске хунте

donjeck-novorossia.su_

Доњецка Народна Република
Представништво у Србији и Српским Земљама

Вести из Новорусије — 27. 8. 2014.

Југоисточно од Доњецка, Војска Новорусије и даље држи у обручу више хиљада припадника различитих оружаних формација кијевске хунте — Војске Украјине, Националне гарде, Десног сектора, Територијалне одбране и плаћеника. Врши се систематско гађање непријатељских положаја хаубицама, ракетним бацачима „Град“ и минобацачима.

У месту Старобешево (30 км јужно од Доњецка) предало се око 130 припадника Војске Украјине и Националне гарде.

Током ноћних борби у околини Аведејвке и Јасиновате (северна предграђа Доњецка) уништен је један непријатељски тенк, два оклопна транспортера, складиште муниције и око 25 војника.

Артиљерија Војске Новорусије тукла је положаје непријатељске артиљерије у околини Доњецка и уништила четири ракетна бацача „Град“, два тенка и два лака борбена возила.

У западном предграђу Луганска три непријатељска авиона Су-25 су гађали стамбену четврт, уништивши неколико зграда и школу.

У насељу Краснаја Таловка (50 км североисточно од Луганска) диверзантска група Војске Новорусије напала је неперијатеља, који је имао неколико убијених и рањених војника. Још једна диверзантска група извршила је удар у непријатељској позадини, у Марковској области, на северу Луганске Народне Републике.

Премијер Доњецке Народне Републике, Александар Захарченко, изјавио је да ДНР не пристаје на федерализацију и да Украјина у досадашњем облику више неће моћи да постоји.

Један од вођа самоодбране Доњецка, Павел Губарев, изјавио је да се прилив добровољаца у редове Народне војске Новорусије повећао четири пута и да је већина новопридошлих војника старости од 18 до 30 година. Губарев је рекао да Војска Новорусије неће стати на досегнутим положајима и да се противофанзива наставља.
+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb