Војска Новорусије наставља наступање у правцу Маријупоља

marijuopolj

Доњецка Народна Република
Представништво у Србији и Српским Земљама

Вести из Новорусије — 26. 8. 2014.

Војска Новорусије наставља наступање у правцу Маријупоља. Непријатељ је протеран из насеља Гранитноје, Солнцево, Тељманово и Успенка, као и из предграђа Новоазовска.

Северно од Новоазовска извиђачка група Војске Новорусије је заробила начелника одељења пограничне службе Украјине „Новоазовск“, мајора О. И. Подољана и тројицу војника.

Током жестоких борби у околини Кутејникова (15 км јужно од Иловајска) потучена је 51. механизована бригада непријатеља. Уништено је до четири самоходна топа, две хаубице Д-30 и један оклопљени тегљач.

Стратешки важно узвишење Саур-Могила (југоисточно од Шахтјорска) око којег су два месеца вођене жестоке борбе, потпуно је очишћено од непријатеља.

На Луганском правцу било је сукоба у области насеља Георгијевка, Лутугино и Счастје.

Изненадним дејством чете Народне војске Новорусије у околини Александровке заробљено је 40 припадника 38. и 40. батаљона Територијалне одбране Националне гарде Украјине.

У околини Красне Таловке убијено је и рањено око 50 непријатељских војника.

Према обавештајним подацима, укупни губици непријатеља за претходна 24 сата износили су: пет тенкова, три борбена возила, 10-ак топова, 14 транспортних возила и око 80 мртвих и рањених.

Као и обично, непријтељ је током ноћи гађао стамбене четврти, нарочито у Харциску (ДНР) и Новосветловки (ЛНР).

+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb