НАТО крив за страдања

dedeic novorusija

Раз­ло­зи због ко­јих по­др­жа­ва­мо на­род у Но­во­ру­си­ји је­су ти што је од 9. мар­та по­че­ло ма­сов­но уби­ја­ње све­ште­ни­ка, што се ру­ше хра­мо­ви, али и што ре­жим дио сво­јих вој­ни­ка др­жи под на­ци­стич­ким оби­љеж­ји­ма, из­ја­вио је пред­сјед­ник Срп­ске ли­сте До­бри­ло Де­де­ић. Срп­ска ли­ста је ју­че ис­пред Ам­ба­са­де Укра­ји­не у Под­го­ри­ци одр­жа­ла про­тест­ни пер­фор­манс, ис­ти­чу­ћи да је њи­хов из­бор по­др­шка на­ро­ду Но­во­ру­си­је.
Де­де­ић је пре­дао про­тест­но пи­смо от­прав­ни­ку по­сло­ва у укра­јин­ској ам­ба­са­ди Вла­ди­ми­ру Ци­буљ­ни­ку, за­па­лио сви­је­ће за по­ги­ну­ле у не­ми­ри­ма и на­ја­вио но­ве ак­тив­но­сти ко­је има­ју за циљ со­ли­да­ри­сност са на­ро­дом у Но­во­ру­си­ји.
– Тра­жи­мо да апе­лу­је­те на вла­сти у Ки­је­ву да спри­је­че про­ли­ва­ње кр­ви ко­ја ва­пи и пред Бо­гом и пред љу­ди­ма. Ва­ша зе­мља ће се за­у­ви­јек гра­ни­чи­ти са Ру­си­јом, а ни­ка­да са САД. Не­ма тих на­ци­о­нал­них ин­те­ре­са због ко­јих мо­же­те то­ле­ри­са­ти мон­стру­о­зна уби­ства ру­ских ци­ви­ла, ни­ти се ва­ша до­мо­ви­на мо­же сма­тра­ти ци­ви­ли­зо­ва­ном у да­ни­ма ка­да се ру­ше и скр­на­ве пра­во­слав­ни хра­мо­ви у Укра­ји­ни и Но­во­ру­си­ји – на­во­ди се у про­тест­ном пи­сму Де­де­и­ћа.
Пред­сјед­ник СЛ на­ја­вио је да ће Но­во­ру­си­ја до­би­ти пред­став­ни­штво и у Цр­ној Го­ри и ка­зао да су им пу­ну по­др­шку пру­жи­ли пред­став­ни­ци вла­сти До­њец­ке На­род­не Ре­пу­бли­ке.
– Ми смо струк­ту­ра ко­ја при­зна­је не­за­ви­сност Но­во­ру­си­је и не по­на­ша­мо се као не­ки дру­ги ко­ји за­би­ја­ју гла­ву у пи­је­сак и го­во­ре о пре­го­во­ри­ма и на­вод­ном мир­ном рје­ше­њу кон­флик­та ко­ји се де­ша­ва из­ме­ђу Но­во­ру­си­је и Укра­ји­не – по­ру­чио је Де­де­ић, на­во­де­ћи да Цр­на Го­ра тре­ба да окре­не гла­ву од зло­чи­нач­ке ор­га­ни­за­ци­је ка­ква је НА­ТО.

А.М. – ДАН