Дачић: Следеће недеље именовање „амбасадора“ Србије у Приштини

dacicБЕОГРАД, 11. јануара 2013. – Премијер Србије Ивица Дачић најавио је да ће влада следеће седмице именовати официра за везу са Приштином.

У интервјуу за Вечерње новости, Дачић је рекао да не очекује скоре изборе и да влада неће пасти ни због платформе о Косову, нити због борбе против корупције и случаја Шарић.

Премијер је рекао да именовање официра за везу са Приштином не сматра кључним политичким питањем већ да је само реч о „техничком лицу“.

„Ми то не сматрамо кључним политичким питањем, већ је реч о техничком лицу које треба само да оствари комуникацију и решава одређене проблеме у имплементацији онога што је договорено, за разлику од приштинске стране која намерно покушава да представи као да је то нека личност са дипломатским статусом или да је то канцеларија за везу. То апсолутно није тачно“, рекао је он.

Упитан о евентуалним ванредним изборима, Дачић је рекао да не би преговарао са шиптарским премијером Хашимом Тачијем да очекује да избори буду скоро.

„Избори могу да буду кад год хоћете. Али, да ли ико може и да помисли да бих као премијер радио све ово што радим, настављао разговоре са Тачијем, а да онда све то за неколико недеља или месеци падне у воду зато што ћемо расписати изборе? Ова влада неће пасти ни због платформе, ни због борбе против корупције, ни због Дарка Шарића“, рекао је Дачић, председник Социјалистичке партије Србије.

БЕТА / Срби на окуп