Ештон са Јахјагом о „нормализацији односа Косова и Србије“

eston jahjaga

Беч — Висока представница ЕУ Кетрин Ештон данас је током сусрета са такозваном председницом Косова Атифете Јахјага оценила да треба наставити дијалог између Косова и Србије.

Како је саопштено из кабинета такозване председнице Јахјага током сусрета са Ештоновом у Алпбаху у Аустрији било је речи о европској перспективи Косова и региона, те о процесу дијалога и нормализације односа између Косова и Србије.

„Такозвана председница Јахјага и Бароница Асхтон су истакле важност наставка дијалога између Косова и Србије, што ће, како су оцениле, помоћи обе земље у процесу приближавања унији и допринети миру и стабилности у региону, и олакшати живот грађана двеју земаља“, наводи се у саопшењу из кабинета ткзв. председнице Косова.

Јахјага је истакла да Косово остаје посвећено дијалогу, јер је то једини начин за нормализацију односа између две земље, и заложила се да се сви постигнути споразуми Београда и Приштине спроведу у дело.

Такозвана косовска председница је рекла да европска перспектива за Косово и за регион Балкана треба да буде отворена, пошто ће то помоћи и у спровођењу унутрашњих реформи.

Такозвана косовска председница учествује на Европском Форуму Алпбах, који се одржава у Аустрији.

(Танјуг)