Пуцано на кућу Србина повратника у селу Шаљиновица на КиМ

selokim

ИСTOK – Члан привременог органа општине Исток Вукомир Ђурић изjавио jе данас да су непознати нападачи пуцали на кућу jедне српске повратничке породице у селу Шаљиновица у Mетохиjи али да повређених на срећу ниjе било.

Ђурић jе у изjави Танјугу рекао да се инцидент догодио у петак у послеподневним сатима када jе непознати нападач пуцао на кућу породице Дабетић коjа се у тренутку инцидента ниjе налазила кући.

“Види се да jе куршум прошао кроз прозор, врата и завршио у купатилу. Tомислав Дабетић и његова супруга Весна у тренутку напада нису били у кући а пуцањ су чуле њихове комшиjе,”- рекао jе Ђурић.

Oн jе додао да jе случаj приjављен Kосовскоj полициjи коjа jе извршила увиђаj нагласивши да jе инцидент изазвао узнемирење повратника у овом и суседном селу Oсоjане.

“Oваj инцидент узнемирио jе све нас овде и ово jе отприлике пуцањ на све нас и на повратнике и на све оне коjи желе да се врате. Узнемирени смо тим пре што jе ово био напад на породицу коjа никоме никада ниjе наудила,”- рекао jе Ђурић.

У селу Шаљиновица у општини Исток у Mетохиjи живи десетак српских повратничких породица.

(Танјуг)