Вести из Новорусије – Герилске групе Новорусије уништиле су у граду Черкаси вагоне-цистерне који су превозили гориво за војску кијевске хунте

Черкаси 03

Доњецка Народна Република
Представништво у Србији и Српским Земљама

Вести из Новорусије — 23. 8. 2014.

Током ноћи 22–23. августа непријатељ је наставио да гађа артиљеријом стамбене четврти и објекте инфраструктуре предграђа Доњецка и Луганска.
Активна борбена дејства Народне војске Новорусије вођена су у околини Красног Луча и Антрацита, где се налазе остаци опкољених јединица противника. У Луганској Народној Републици било је сукоба у насељима Бољшаја Вергунка, Станица Луганска, Малониколајевка и Петровскоје, где је уништен један тенк, три борбена возила пешадије, један оклопни транспортер и 10 непријатељских војника.
У околини Марјинке (западно од Доњецка) оплченци (припадници Народне војске) су уништили два оклопна транспортера и три хаубице Д-30. У близини Доњецког аеродрома онеспособљена је артиљеријска батерија која је тукла по стамбеним зградама у Доњецку. У суседном насељу Красноговорка погођена су четири непријатељска тенка.
Откривене су четири извиђачко диверзантске групе непријатеља, од којих је једна потпуно уништена, а два диверзатна заробљена.

Герилске групе Новорусије уништиле су у граду Черкаси вагоне-цистерне који су превозили гориво за војску кијевске хунте.

Скупштина Новорусије донела је одлуку којим се застава црвеног поља са плавим анндрејевским крстом проглашава за званично знамење Војске Новорусије. О застави Савеза Народних Република Новорусије није још донета коначна одлука. Постоје два предлога: 1. бело-златно-црна застава Царског дома Романових; 2. црвено-плава Андрејевска застава (иста као војна).

Одред Игора Безлера запленио је четири самоходне хаубице „Пион“, калибра 203 мм!
+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
facebook.com/dnr.srb