Азем Власи: Дијалог успешан ако Србија призна Косово

Vlasi_Azem

Непосредан дијалог између Косова и Србије могао би да функционише, али под условом да Србија решава проблеме као са другим државама, оцењује албански  политички аналитичар Азем Власи и додаје да то подразумева да Србија врло брзо призна Косово.

„Разговор се и у Бриселу и на Косову третира као дијалог између две државе без обзира на став Србије. Према томе, или ће се још о неким питањима водити дијалог посредовањем Брисела или ако се иде на директне дијалоге односно ако се све преведе на колосек сарадње, нормалне међудржавне сарадње, онда ће Србија тај дијалог водити као и са другим државама, а то је фактички признавање Косова“, каже Власи за РТК2.

Власи сматра да би овакву врсту дијалога Европска Унија примила са олакшањем.

„У Бриселу нису сретни што морају да посредују у овом дијалогу и што још има отворених питања између Косова и Србије, али то Брисел чини у ситуацији кад Србија још увек није признала Косово.

Једног дана ће се то дестити, Србија ће признати Косово и успоставиће се нормална сарадња између две државе. Зато ја мислим да је боље и за Брисел, и за Косово и Србију, да се то деси пре“, каже Власи.

Извор: бошњак.ком – Правда