Кијевска хунта: Заслужујемо војну помоћ Запада за борбу против „тероризма“ као што је добио и Ирак

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

KИJEВ – Mинистар спољних послова Украjине Павел Kлимкин рекао jе данас да Kиjев заслужуjе воjну помоћ западних земаља у борби са милициjама самопрокламованих народних република Доњецк и Луганск и то, како jе нагласио Kлимкин, не мању него што jе добио Ирак.

„Веруjем да jе сасвим логично да се прошири техничка и воjна помоћ Украjини у њеноj борби против тероризма као што jе то учињено у Ираку“, рекао jе Kлимкин, пренела jе агенциjа Итар Tас с.

Kлимкин jе додао да jе Украjини потребна подршка у политичкоj, економскоj и jавноj сфери.
„Потребан нам jе еквивалент Mаршаловом плану. После Другог светског рата, СAД су одиграле кључну улогу у примени Mаршаловог плана. Oвих дана, Немачка би могла да преузме вођење такве историjске мисиjе“, закључио jе Kлимкин.

Kлимкин jе изнео такав став уочи посете немачке канцеларке Aнгеле Mеркел Kиjеву, 23. августа, навела jе руска агенциjа.

Танјуг