ИЗВЕШТАЈИ СА БОЈИШТА НОВОРУСИЈЕ – јучерашњи дан је био можда и најкрвавији од почетка рата за слободу Доњецке и Луганске Народне Републике

2014_08_10-19
ДОЊЕЦКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА
Представништво у Србији и Српским Земљама
ИЗВЕШТАЈИ СА БОЈИШТА НОВОРУСИЈЕ

20. 8. 2014.Најжешће борбе већ данима се воде за град Иловајск (30 км југоисточно од Доњецка). Непријатељ је довукао све расположиве снаге, али упркос томе не успева да освоји град. Браниоцима је пристигло појачање — командир Моторола са елитним одредом прекаљених бораца из Славјанска, пет тенкова и 150 бораца „Оплота“ и доњецког „Беркута“.

Према подацима из пресретнутих разговора непријатељских јединица, јучерашњи дан је био можда и најкрвавији од почетка рата за слободу Доњецке и Луганске Народне Републике: само око Доњецка и Иловајска непријатељ је имао 483 погинула и преко 700 рањених; губици на осталим деловима ратишта се процењују на додатних неколико стотина! Народна војска Новорусије је имала више десетина погинулих и рањених.

Борбе се воде и у околини Луганска. Град је у потпуности слободан и у њему нема снага кијевске хунте. Народна војска Новорусије наставља да потискује непријатеља из околине насеља Новосветловка (20 км југоисточно од Луганска).

Снабдевање водом Доњецка и околних места, које је неколико дана било прекинуто због тога што је непријатељ намерно гађао електрична и водоводна постројења, постепено се успоставља.

С поштовањем,
Представништво Доњецке Народне Републике 
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb