Есад Џуџевић се од данас презива Џуџо

Bosnjacko_nacionalno_vece_Dzudzevic

Председник Бошњачког националног већа у техничком мандату, до данас Есад Џуџевић, променио је презиме у Матичној служби у Тутину и сада се презива Џуџо.

Есад Џуџо је, док је екипи РТС-а давао изјаву на тему „Избори за национална већа“, нагласио новинару да више не жели да га потписују старим презименом Џуџевић.

„Ја сам данас добио решење о промени презимена. И ти ћеш ставити у потпису имена Џуџо. Есад Џуџо. Имам решење, па ћемо ових дана направити прес-конференцију“, рекао је председник Бошњачког националног већа у техничком мандату.

Џуџо додаје да је правоснажно решење матичне службе у Тутину чекао три месеца и да је читава процедура коштала око 6.000 динара.

За сада је први Бошњак који је променио презиме.

„Ја сам раније нагласио да, док ја то не урадим и не израчунам колико је дуга процедура и колико новца треба, остали не треба да се одлучују на тај корак“, закључује Џуџо.

Подсећамо да је Џуџо преко Бошњачког националног већа најавио дугорочан национални пројекат којим је предвиђено да припадници бошњачке националне мањине из својих презимена одстране, како каже, „наметнуте“ додатке -вић и -ић.

Џуџо сматра да су ови додаци насилно припојени бошњачким презименима у последњих стотину година, односно од 1912. године, откада је Санџак у саставу Србије и Црне Горе.

(РТС)