СКАНДАЛ: Децу из Србије хтели да сместе у логор где је деведесетих година на најзверскији начин страдало више од 1.000 Срба

logor lora

Да се њихови родитељи нису побунили, око 550 малишана из Србије било би смештено у војној бази Лора у Сплиту, на месту где је деведесетих година на најзверскији начин страдало више од 1.000 Срба.

– Шокирали смо се, то је понижење, неко се игра са целим српским достојанством – испричали су за лист „Курир“ огорчени родитељи из Шапца чија су деца 19. августа требало да отпутују у Сплит као одлично пласирани играчи малог фудбала у организацији Спортских игара младих Србије.

Кад су чули да ће им деца бити смештена у бившем логору за Србе, решили су да их не шаљу на такмичење. Протест родитеља деце из Србије приморао је организаторе у Сплиту да им уместо Лоре понуде други смештај, онај у хотелу „Загреб“.

Здравко Марић, председник Спортских игара младих, оснивача овог спортског пројекта, рекао је за „Курир“ да је идеја била дружење деце, чиме би се победила национална нетрпељивост.

На питање да ли види проблем у намери да и децу из Србије смести у некадашње мучилиште за Србе, Марић је одговорио: „Треба оставити прошлост у прошлости, а будућност искористити за дружење које је спортским играма омогућено“.

Сваки коментар је сувишан.

ВЕСТИ