Дедеић разговарао са дипломатама Сирије у Београду

Dedeic - Obeid

Предсједник Српске листе Добрило Дедеић разговарао је у Амбасади Сиријске Арапске Републике у Београду са Мазеном Обеидом, отправником послова те државе у Србији.

Током дужег разговора, Обеид је упознао лидера СЛ са последицама стравичне агресије коју су на Сирију и њен народ извршили терористи и плаћеници из десетина држава подржани новцем који се улаже за свргавање предсједника Башара Ел Асада који ужива огромну подршку народа Сирије изражену на фер и демократским изборима.

Отправник послова Сирије потенцирао је страдање свог народа као последицу америчког притиска на цивилизацију Сирије која је једна од најстаријих на планети. Он је казао и да се разне врсте терориста и фундаменталиста користе као средство за распиривање рата у Сирији, те да се њихове личне слабости, авантуризам и лош карактер користе као полуга за уношење раздора у арапском свијету.

Нагласио је жаљење због чињенице да су поједине групације терориста ангажоване са подручја Балкана, из непосредног окружења Србије и са њеног дијела територије под окупацијом НАТО пакта. Обеид је истакао да су исламска већина и православна хришћанска мањина у Сирији живјели у пуном грађанском јединству и суживоту са вјерским разликама све до појаве терориста који чине злочине над правосавцима и њиховим храмовима.

Предсједник Српске листе казао је да је СЛ једина политичка партија у Црној Гори која се противи уласку у НАТО пакт и, истовремено, принципијелно је евроскептична због активне улоге Европске уније у процесу комадања Србије. За разлику од других просрпских и странака из некадашњег блока за заједничку државу које су у међувремену ,,грађанизоване“ и којима ,,косовска“ политика ЕУ не смета, Српска листа није заборавила ко нам је окупирао Косово и ко је протјеривао и убијао недужне и немоћне у Републици Српској Крајини, Републици Српској и Савезној Републици Југославији.

Саговорници су апострофирали принципијелну, коректну и правичну улогу Русије у сиријском сукобу, баш онакву какву је имала и током агресије НАТО пакта на српски народ, али и подршку арапских држава Србима током страдања од НАТО пакта.

Добрило Дедеић је поручио да херојска борба сиријског народа и Башара Ел Асада против распарчавања њихове државе заслужује подршку свих људи у Црној Гори којима је грам разума и образа пречи од једногласне акламативне подршке коју су НАТО, Брисел и милитарно крило спољне политике САД-а обезбиједили у парламенту Црне Горе.

Српска Листа