Одговор декана Европског универзитета – Фармацеутски Факултет удружењу „Ћирилица“

logo ff novi sad

Поштовани господине Стојановићу,

Захваљујем се на Вашем писму чију поенту у потпуности подржавам и са којим се у потпуности слажем. Ћирилица је наше основно, прелепо српско писмо и уверавам Вас да никада није било, нити ће бити, притискa да се не користи. Ћирилицу сам и ја прво у школи учио, међу бројним текстовима у буквару и читанкама и сада памтим неке лепе песме Вашег Председника, а свима драгог песника, које су и мени улепшавале детињство.

Као што то није први пут у овом за Србију тешком периоду преласка из једне „епохе“ у другу, медији, а можда и неки унутрашњи сарадник, направили су новинске чланке који су далеко од истине и основне мисли која се добронамерно односила на коришћење паралелних текстова на ћирилици и латиници како би свој деци наше етнички богате Војводине помогли у што лакшем учењу. Ништа више од тога. Све остало су медији подигли на неки други, да се грубо изразим, „комерцијално пожељнији“ ниво.

Ваше писмо написано је веома културно и добронамерно, ја Вам се захваљујем на томе. Будите уверени да ово није само формални одговор, а у знак поштовања и икрености и одговор Вам шаљем на нашем српском писму.
Срдачан поздрав.

др Срђан Стојановић

декан

Европски универзитетФармацеутски факултет