Агим Чеку: Имамо план Б за ткзв. Војску Косова

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Приштина – Такозване Снаге безбедности Косова (СБК) неће остати ”маргинализоване” ако не дође до уставних измена и да постоји план ”Б” за развој СБК, изјавио је Агим Чеку.

Приштински медији преносе изјаву вршиоца дужности ткзв. министра Снага безбедности Косова Агима Чекуа који је уверен да ће током петог сазива ткзв. Скупштине Косова бити усвојене уставне измене које ће омогућити прелазак ткзв. Снага безбедности Косова у ткзв. Војску Косова.

Ако то српска заједница доведе у питање, СБК неће остати маргинализоване, постоји план ”Б”, којим це СБК јацати у оквире модерне војске само усвајањем неопходних закона.

Уколико се буде јасно видело да не може да се превазиде препрека ми смо радили и на плану ”Б”, што значи да нећемо мењати Устав због недовољног броја гласова већ ћемо само променити законе како не би били у супротности са Уством,” рекао је Чеку.

Он је рекао да је СБК испунила све обавезе за трансформисање у Оружане снаге Косова.

(Б92)