У држави Србији о судбини споменика у Прешеву одлучују Албанци?!

spomenik-u-presevuПРЕШЕВО – Одлуку о судбини споменика у Прешеву донеће 65 одборника – Албанаца у скупштинама општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, на заједничкој седници која је заказана за суботу, 12. јанура, одлучили су политички представници Албанаца те три општине на југу Србије.

„О судбини споменика погинулим борцима ‘Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца’ (ОВПМБ) одлучиће у суботу, 12. јануара, 65 одборника трију скупштина општина, на седници у Прешеву, на коју ћемо позвати више амбасадора акредитованих у Београду“, рекао је Танјугу Рагми Мустафа, председник општине Прешево.

Он је казао да ће тој седници претходити ставови одборника ванредних седница локалних парламената Бујановца и Прешева 11. јануара, на којима ће се, како је казао, анализирати претње упућене од стране премијера и председника Србије.

„Политички је крајње коректно да једну тако значајну одлуку донесу управо највиши политички представници Албанаца Прешевске долине пред амбасадорима више земаља Западне Европе и САД“, рекао је Мустафа, који је лидер Демокраске партије Албанаца (ДПА).

ТАНЈУГ