Тома о миру, а КиМ под окупацијом (видео)

Tomislav_NikolicСрбији је потребно много више мира и доброг живота, као и влада која ће да испуњава оно што је народу најпотребније, каже председник Томислав Николић. У божићној честитки грађанима, председник Николић поручује да ће Србија целу предстојећу годину посветити помирењу.

Председник Србије Томислав Николић поручио је у божићној честитки грађанима да су људи који верују у Бога добри људи, без обзира на то у ком се храму моле, те да ће Србија целу предстојећу годину посветити помирењу.

Србији је, како је нагласио председник, потребно много више мира и доброг живота, као и влада која ће да испуњава оно што је народу најпотребније.

„Све после тога је надградња“, рекао је Николић и додао: „Људи који верују у Бога су добри људи, а то у каквом храму, на ком језику или на који начин исповедају своју веру – то је њихова лична ствар и проистиче из вере којој припадају. Свима им желим све најбоље. Мир Божји, Христос се роди“, поручио је председник Николић у изјави Тањугу.

Николић је навео да је, као председник Србије, имао прилику да припадницима готово свих вероисповести честита најслављеније празнике, а да му је најлепша обавеза да хришћанима честита Божић и по Јулијанском и по Грегоријанском календару.

Србија ће, подсетио је Николић, ове године бити домаћин обележавања 1.700 година Миланског едикта и „заповести цара Констатина, којом је хришћанство коначно постало религија, која је дозвољена да се исповеда и због које људи нису убијани, а храмови нису спаљивани.

Он је рекао да је чак и од амбасадора исламских земаља добио обећање да ће финансирати једну манифестацију у оквиру обележавања Миланског едикта, како би дали допринос помирењу религија у свету, сарадњи и заједничком животу.

Упитан шта то треба да се догоди па да он, као председник Србије, у 2013. години буде задовољан, Николић је одговорио:

„Бићу задовољан ако започну радови на Јужном току, ако уговоримо Ђердап ИИИ и почну радови на ТЕ „Обреновац“, ако пронађемо партнера за Сартид и канал Морава-Вардар, ако се у великој мери спроведе борба против мита, корупције и криминала и ако заједно наступамо у борби да оно што је српско на КиМ остане српско. Бићу задовољан ако буде више мира, безбедности, посла и среће, као и више одмеха на лицу детета и мајке“, поручио је председник Србије.

Линк ка видео прилогу на сајту РТС-а

РТС