Реципроцитет у посетама

bajram-redzepiПРИШТИНА, 5. јануара 2013. – Такозвани министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи изјавио је у суботу у Приштини да је питање посете председника Србије Томислава Николића Косову питање реципроцитета у посетама такозваних званичника Косова и званичника Србије.

„Док се такозваним високим државним званичницима Косова забрањује посета Србији, ни ми нећемо дозволити српским званичницима да посете Косово“, рекао је Реџепи.

Он је рекао да је такозвани заменик премијера Косова Хајредин Кучи надлежан да говори о том питању.

Иначе, Бајрам Реџепи је познат на северу КиМ по томе да је за време бомбардовања као припадник терористичке ОВК хирушки одсекао главу српском војнику, на простору Бајгоре, околина Косовске Митровице, рејону на коме је Бајрам Реџепи за време рата боравио.

Кучи је у петак увече изјавио да такозване институције Косова нису дозволиле посету Николића Косову на Божић по јулијанском календару и да званичници Србије могу посетити Косово када се обезбеди реципроцитет у посетама.

Он је рекао да ће се посета моћи остварити једино када се такозваним лидерима Косова омогући посета Албанцима на југу Србије.

Кучи је рекао да је та одлука донета после консултација с медјународним партнерима.

БЕТА / Срби на окуп