Бондстил: Док Срби на КиМ страдају Војска Србије игра фудбал у америчкој бази

kamp-bondstil

ПРИШТИНА – Представници Војске Србије и Кфора одиграли су данас, у бази Бондстил код Урошевца, фудбалску утакмицу, у којој су домаћини изгубили са 1:4.

vojska-srbije-kfor-fudbal

„Током поподнева, на маргинама састанка на високом нивоу, одиграна је реванш пријатељска фудбалска утакмица између екипа Кфора и Војске Србије у бази Бондстил.

Утакмица је завршена резултатом 1:4“, наводи се у саопштењу Кфора. Како је раније саопштено, екипе Војске Србије и Кфора одиграле су до данас две утакмице, и оба пута победио је тим Војске Србије, на домаћем терену.

Утакмице су неформална прилика за повећање међусобног разумевања и поверења припадника ВС и Кфора, наводи се у саопштењу Кфора.

„Састанци званичника Кфора и ВС одржавају се редовно од 1999. године, а утакмица је само потврда одличне сарадње Војске Србије и Кфора“, казао је мајор Јован Кривокапић и подсетио да је „Кфор гарант мира и стабилности наших грађана на Косову и Метохији“.

Сасанак у седишту Кфора у кампу Филмски град у Приштини део је редовних разговора на високом нивоу у складу с Војно-техничким (Кумановским) споразумом. Главни учесници су били генерал Салваторе Фарина и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

(Бета)

Салваторе Фарина и Љубиша Диковић: Нема значаjниjих инцидената коjи би угрозили сигурност и слободу кретања на Косову

ПРИШTИНA – Kомандант Kфора италиjански генерал Салваторе Фарина и начелник штаба одбране Воjске Србиjе генерал Љубиша Диковић разговарали су данас у Приштини о безбедносноj ситуациjи на Kосову и дуж административне линиjе разграничења и констатовали да нема значаjниjих инцидената коjи би угрозили сигурност и слободу кретања.

Tоком састанка Фарина и Диковић разговарали су, како jе саопштено из Kфора, о важним темама углавном у вези са безбедносном ситуациjом и са фокусом на северни део Kосова у светлу развоjа диjалога између Београда и Приштине.

Фарина jе информисао генерала Диковића о активностима Kфора на Kосову, а тренд jе веома позитиван на целоj териториjи, укључуjуци север коjи jе подручjе где Kфор наставља да одржава своj главни напор са сталним присуством у циљу обезбеђивања сигурног и безбедног окружења и слободе кретања за све грађане и организациjе коjе су активне на том делу териториjе.

Било jе речи и о важном питању посматрања административне линиjе разграничења, у складу са смерницама Воjно-техничког споразума, а командант Kфора jе посебно потврдио да jе ситуациjа мирна и стабилна дуж целе, отприлике 350 километара дуге, административне линиjе разграничења.

Oво jе био пети пут да се генерал-маjор Фарина састао са генералом Диковићем од септембра прошле године, а током радног ручка двоjица генерала су разговарали о значаjноj међусобноj сарадњи са другим истакнутим регионалним партнерима и међународним актерима у циљу побољшања стања безбедности на широком подручjу Балкана.

Tоком поподнева, на маргинама састанка на високом нивоу, одиграна jе приjатељска фудбалска утакмица између екипа Kфора и Воjске Србиjе, у бази Бондстил код Урошевца, коjа jе завршена резултатом 4-1 у корист Воjске Србиjе.

(Танјуг)