НAСA: Oгроман облак над Србиjом

6924382486_8eeffc7bfb

БEOГРAД – Aмеричка свемирска агенциjа НAСA обjавила jе на свом саjту сателитски снимак неба над Eвропом на коjем се види како се изнад Србиjе формирао огроман облак коjи нашоj земљи и региону доноси обилне падавине и временске непогоде.

На териториjи централне и источне Србиjе jош вечерас и сутра очекуjу се локално олуjне грмљавинске непогоде, а стабилниjе и топлиjе време очекуjе се од 3. августа, рекао jе Танјугу метеоролог Часлав Станоjевић.

И у западноj Бугарскоj и делу Mакедониjе такође се до сутра очекуjу jаке грмљавине и обилне падавине, као и на истоку и централном делу Србиjе, казао jе Станоjевић.

Променљиво време, према његовим речима, очекуjе се и у Београду и београдском краjу, са релативно обилним падавинама, коjе „неће бити обилне као на подручjу централне и источне Србиjе“.

Kако jе раниjе данас саопстио РХMЗ у Србиjи ће сутра бити променљиво облачно и нестабилно време местимично са кишом, пљусковима, грмљавином и локално обилним падавинама углавном у источним и jужним краjевима.

(Танјуг)