Операцијом на истоку Украјине руководи амерички генерал из Пентагона

rendi ki

МОСКВА – Операцијом на истоку Украјине руководи амерички генерал послат из Пентагона, а такав потез Вашингтона и Кијева је инициран све већом ескалацијом сукоба у овој земљи.

Познато је да је још на самом почетку у Кијев тајно ишао директор ЦИА, Џон Бренан, што је у почетку избегавано да се потврди, али је касније Стејт департмент потврдио ту информацију. Ово је за највећи број аналитичара био јасан доказ да операцијама Кијева управља САД, а сада је то нешто што је постало „нормално“ у политици Кијева.

Недавно су из Америке стигли војни експерти са циљем да помогну украјинској армији и влади у борби против тероризма, а сада је потврђено да је на челу операције на истоку Украјине амерички генерал Ренди Ки.

Џефри Пајета, амерички амбасадор у Кијеву, одржао је састанак са представницима државног врха Украјине. То су били Валентин Наливаиченко, Арсен Аваков, Валериј Гелета и Петар Порошенко. После овог састанка уследио је долазак генерала Рендија Кија у Кијев који је преузео управљање украјинском армијом и координацију операција на југоистоку земље, пишу руски медији.

Ренди Ки је високи званичник америчке војске. Начелник за политику, стратешко управљање и сарадњу на континенту Европе при армији САД-а.

Његово пуно име је Ренди Ки Алан (Кее Randy Alan), а има чин генерал-мајора.

Извор: Правда