Турски CNN насео на вест са сатиричног портала да ће Новак Ђоковић „променити веру због збивања у Гази и постати муслиман“

nole-cnn-turska

Једне од највећих новина у Турској, „Милијет“, као и ТВ станица „ЦНН Турк“ насели су на лажну вест која се пронела интернетом да ће најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, променити веру због збивања у Гази и постати муслиман.

После информације коју је на ту тему пласирао један шаљиви интернет сајт, невероватном брзином ту „вест“ почели су да преносе сви водећи турски електронски медији.

Први се истрчао „Милијет“, чији је тираж штампаног издања скоро 200.000 примерака дневно, а који је на свом интернет сајту читаоце обавестио да је „Новак Ђоковић потресен израелским терором у појасу Газе“, те да је, „желећи да изврши притисак на светске лидере да интервенишу и спрече крвопролиће – одлучио да постане муслиман“.

„Ђоковић је причао са својом породицом пре те одлуке“, наводи се у тексту објављеном на интернет сајту „Милијета“.

Ни ЦНН Турк није заостао у извештавању о овоме, па је тако на својој интернет страници навео и да је „Новак донирао 500.000 долара угроженој деци у Гази“, а да је „заједно са Роналдом у константном контакту како би се организовало веће прикупљање новца за угрожене“.

(Блиц)