Канцеларија за КиМ: Марко Ђурић први српски званичник који је од 1999. прошетао Приштином и ручао у центру града

marko-duric-aleksandar-vucic-rekonstrukcija-vlade-vlada-srbije-1363733811-285149

Београд — Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао у Приштини са официром за везу Београда са Приштином Дејаном Павићевићем.

Ђурић је затим посетио и цркву Светог Николе у Приштини и разговарао са грађанима Грачанице.

После састанка у Канцеларији Европске уније у Приштини, наиме, Ђурић и Павићевић посетили су цркву Светог Николе, где их је дочекао приштински парох, отац Стево Митрић, а затим су прошетали центром града.

„Директор Ђурић је први српски званичник који је од 1999. године прошетао Приштином и ручао у ресторану у центру града“, речено је Танјугу у Канцеларији за Косово и Метохију.

„Разговарали смо како да економске потенцијале који постоје објединимо и, заједно са представницима привремених институција радимо на пројектима који би били значајни за обе заједнице“, рекао је Ђурић у обраћању медијима по завршетку састанка са Павићевићем и поновио да је за Србе и Албанце на Косову потребна заједничка будућност без мржње.

Ђурић је истакао да би требало разговарати са представницима косовских институција о проблемима који се тичу и Срба и Албанаца.

Директор канцеларије за КиМ састао се данас и са градоначелником Грачанице Бранимиром Стојановићем и делегацијом Срба, малих привредника са централног Косова истакавши решеност Владе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију да помогну привредни развој и подстакну производњу у српским селима на КиМ….

(Танјуг)