На дан Крштења Русије Украјинска хунта гранатирала управу Горловске епархије?

Gorlovsk

На дан крштења Русије, 28. јула, око 10 ујутру, центар Горловског се поново нашао под артиљеријском ватром. Једна граната пала је на територију административне управе Горлосвке епархије.

У сопштењу за јавност Горловске епархије описује се штета настала током овог напада посебно наглашавајући дан на који се све десило. Каже се и да нико од запослених није повређен „експлозија се догодила током службе, када су сви били у храму“ а само чудом је преживео и чувар, који се послом нашао у кругу економије.

У околне улицама има жртава. „У близини епархијске управе убијен је један мушкарац – њему су разнесене ноге“ каже се у саопштењу.

Оштећени су спољно степениште и фасада прва два спрата епархијског дома, један број прозора на објектима је разбијен, оштећене су ограда и травњак као и цеви гасовода. Гелери су нанели штету и на пет оближњих приватних кућа а једна је запаљена.

Број жртава и тачна процена штете нису били утврђени јер су се још увек водиле борбе док када је извештај објављен.

Претходне недеље Горловск је снажно гранатиран. Као резултат напада, у насељеним областима убијено је 13 људи.

Ове недеље, Здравствени центар Доњецке регионалне државне управе пријавио је ревидиране податке по којима је јуче у том граду у нападу тешке артиљерије, погинуло 14 људи, међу којима и петоро деце.

„Црква се моли за брз опоравак рањених и покој душа убијених – и да, што је то пре могуће, буде завршен братоубилачки рат и успостави се одрживи мир. Нека Господ ојача породице, које је данас задесила невоља. Нека нам Бог подари све да преживмо у овим смутним временима и останемо људи“ – завршава обавештење Горловска епархија.

Снимак на коме се може видети настала штета:

Видео: канал youtube Светлана Охрименко
Извор: Горловска епархија, Вести.уа


Припремиле: КМ Новине