СРПСКА СЕЉАЧКА ВЛАДА: Први светски рат уз Миљацку, селфије, шах, отказе и остале сељацизме

seljcenje-u-autobusu

Народ је гласао за Сељачку напредну странку и добио је сељачку Владе Србије. Како су се сељачили министри на путу до Ниш поводом свечаности обележавања 100 година од почетка Првог светског рата, погледајте у наставку.

Увредимо сељака када Александра Вучића и његове министре назовемо сељацима. Влада Србије до сада још није доживела већу бруку.

Влада Србије показала се у правом светлу на путу за Ниш поводом обележавања 100 година од почетка Првог светског рата.

Како би уштедели на возачима, гориву и времену, сви министи на челу са премијером “државе коју је свет почео да цени”, одлучили су да сви заједно, као на дечјој екскуризији, отпутују једним аутобусом.

Певало се, веселило се, играо се шах, правили су се селфији, смењивали су се директори, ћаскало се са новинарома, свирала се гитара и хармоника… Као да министри нису одлазили на свечаност поводом обележавања 100 година од почетка Првог светског рата.

Плагијатор Небојша Стефановић и министар правде Никола Селаковић позирали су за један заједнички “селфи”.

BtoS20YIQAAeL-w

На другом крају аутобуса, селфи су направили Ивица Дачић, Душан Вујовић, Александар Антић и Братислав Гашић. У кадар “селфија” улетеле су и ручице Ивана Тасовца.

ministar-selfi

Затим, Дача је поново запевао “Миљацку” уз звуке гитаре коју је понео министар одбране Братислав Гашић, иначе дете са села, керамичар по струци.

У доњем делу аутобуса премијер је играо шах с министром Александром Вулином, а партију је посматрао Небојша Стефановић, ко ће други посматрати него плагијаторски миљеник Вучића. Вујовић и Селаковић су седели и ћаскали, а то су исто радиле и Јадранка Јоксимовиц и Кори Удовички. Лончар је седео сам. Илић такође. Појео је сендвич, а потом узео да листа монографију поводом Првог светског рата (књигу узео у руке по први пут).

Ево још један снимак који показује веселу атмосферу у дабдекеру. Снимак је емитован у другом Дневнику РТС-а свим пензионерима Србије које очекује смањење пензија за 10% и поскупљење струје.

Док су се напредни и социјалистички сељаци веселили, неки министри нису уживали у “весељачкој атмосфери”.

Вања Удовичић је седео сам, читао новине, ћаскао са колегама и новинарима. Снежана Богосављевић-Бошковић, министарка пољопривреде, је такође седела сама, углавном гледала кроз прозор.

Вербић је ћаскао са колегама и новинарима. Марко Ђурић и Тања Мишчевић су седели заједно и чинило се да имају доста заједничких тема за разговор, пошто су од почетка пута разговарали. Зорана Михајловић је седела сама, повремено ћаскала с колегама и новинарима и била је сконцентрисана на папире које је понела, а тичу се посла.

– Вожњом аутобусом желимо да пошаљемо поруку да се не слажемо са појединим директорина који користе и по три службена возила, рекла је Михајловићева.

ИНАЧЕ,

Последице Првог светског су биле да је убијено више од 15 милиона људи, 20 милиона рањено, а директне учеснице рата претрпеле су и огромна разарања држава и привреда.

Телепромтер.рс