Карл Билт: Игор Стрелков је починио ратне злочине у Босни!

bilt

ШВЕДСКА – Карл Билт, шведски шеф дипломатије, једна од најутицајнијих политичких фигура у ЕУ и кључни човек Билдерберг групе, на свом Твитеру профилу је оптужио команданта снага одбране Новорусије, Игора Стрелкова, да је починио ратне злочине у Босни.

„Један од кључних руских команданата у Источној Украјини је евидентно узео учешћа и у злочинима спровођеним у Босни 1992. године.“ – каже Билт на Твитеру објављујући текст Интернешнл Бизнис Тајмса који се бави ратним дешавањима у Вишеграду и улогом Игора Стрелкова у рату у Босни и Херцеговини.

Овај портал наводи да је у Вишеграду побијено 3000 муслимана дајући једнострани приказ ратних дешавања у Вишеграду – граду који је познат по томе што су Србе разапињали на крстове и пуштали да плутају низ реку Дрину, што наводно не спомиње овај амерички портал.

Амерички портал не наводи никаква конкретна сазнања о наводним злочинима Игора Стрелкова, већ само пише о томе да је Стрелков био добровољац који се борио за српски народ, што је тачна информација. Портал наводи да је Стрелков био добровољац у Првој козачкој дивизији у Вишеграду, а да је затим једно време провео и у Сарајеву.

 

 

Извор: Правда