ТЕРОР: Шиптари наплатили Србину казну јер је на Космет унео заставе Србије!

kosovo-carina-650x487

Михаиловић каже да је примарни задатак СРС која је до прошле године вршила власт у Штрпцу био је опстанак и јачање Српских институција на простору Косова и Метохије у оним срединама где Срби чине већину становништва. Због тога, Михајиловић је у централној Србији набавио већу количину државних застава како би их истакли на територији Штрпца.

Zvonko Mihajilovic foto Jutjub 650x464 ТЕРОР: Aлбанци наплатили Србину казну јер је на Космет унео заставе Србије!

Звонко Михајиловић (Фото: Јутјуб)

– Свака веза са матицом нам је била животно важна. 15-годишња окупација најтеже последице оставља по младе нараштаје који не знају како изгледају Српска војска и полиција. Српско правосуђе. Српски закони. Слобода кретања без страха. У том смислу обавеза нас старијих је била таква да се приврженост, сећања, наклоност и љубав према својој и јединој држави никада не угаси. Једна од битних ставки у том послу били су и истицање државних симбола Републике Србије на сваком битнијем месту, а пре свега на институцијама система које функционишу по законима Републике Србије. Њихово допремање преко административног прелаза којег Албанци третирају као званични гранични прелаз нимало није било лако због опсежних провера и контрола које се ту врше, поготово над Србима – каже Михајиловић за Правду.

kosovo carina3 650x487 ТЕРОР: Aлбанци наплатили Србину казну јер је на Космет унео заставе Србије!

Решење о казни (Фото: Правда)

У таквој једној контроли тадашњем председнику општине Штрпце у покушају да превезе државне заставе Републике Србије одузето му је укупно 174 застава. Случај је најпре третиран као криминални акт шверца недозвољене робе, а онда је ублажено и имао је карактер царинског прекршаја. Казна за поменути “прекршај“ износила је 262 евра и она је морала бити измирена.

kosovo carina 2 ТЕРОР: Aлбанци наплатили Србину казну јер је на Космет унео заставе Србије!

Казна од 262 евра (Фото: Правда)

– Приликом плаћања казне на терминалу где је роба заплењена добио сам следеће питање од стране шефа царине: “Где сте ви то радикали планирали да истичете српске заставе“? Одговорио сам да је то требало да буде на српским институцијама, предузећима и установама у власништву Републике Србије. А он мени одговора: “Ето видите како смо били у праву када смо одузели робу, ти субјекти су сада предати нама од стране ваше власти у Београду. СНС не мисли као ви, они су прагматични и практични људи“ – прича Михајиловић.

Правда