Наша Патка: Мајкл Кирби – Волим да зачикавам Вучића што подржава територијални интегритет Украјине са Кримом а не подржава територијални интегритет Србије са Косовом

majkl kirbi

БЕОГРАД – Амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби објаснио је да није замерио Вучићу јер Србија није подржала територијални интегритет Украјине, већ га је зачикавао зато што Србија није подржала територијални интегритет Србије.

– Знам ја добро да је Србија већ више пута подржала територијални интегритет Украјине са Кримом у њеном саставу, али волим да зезам премијера Вучића и српску Владу што истовремено не признају територијални интегритет Србије са Косовом у њеном саставу. Потпуно је смехотресно посматрати Вучића, Дачића и остале како их лако наговоримо да изјаве да се не сме кршити територијални интегритет Украјине, али истовремено, уопште не примећују да исте те западне земље које ултимативно инсистирају да Србија тражи поштовање граница Украјине, не поштују границе Србије. Аха-ха-ха, па то је жива комедија, ха-ха-ха-ха, умрећу од смеха – заценуо се Кирби.

Њему није јасно зашто Србија не набије западним земљама на нос те чињенице и енергично затражи Косово назад кроз процес реституције или како год, а све са аргументом да би тако Запад доказао да поштује међународно право и у случају Србије, а не само Украјине. Он има две теорије зашто је то тако.

– Или српски политичари не примећују ту нелогичност или су, што је можда вероватније, крајњи лицемери, па имају двоструке аршине према Украјини и према себи. У сваком случају, нас реакције Србије забављају и засмејавају до суза – поверио се Кирби.

(Наша Патка)