Дугин: Ми нисмо дужни да зависимо од Путиновог колебања!

dugin-ragulinvitaliy-650x402

МОСКВА – Александар Дугин, водећи руски политиколог и евроазијски мислилац, у свом тексту „Народ и Путин“, оцењује да се Владимир Путин колеба по питању Новорусије и поручује да руски народ није дужан да зависи од колебања Владимира Путина.

„Ми нисмо дужни да зависимо од Путиновог колебања. Путин се колеба, али се не колеба руски народ. Он се повлачи с Решењем, а руски народ је донео Решење. Новорусије ће бити! Руског света ће бити. И Путин у сваком тренутку може да оперише у складу с тим решењем, да га учини својим.“ – поручује Дугин у веома опширном тексту у којем обрађује улогу Путина у стварању Новорусије и борби за опстанак руског народа на тим просторима.

Дугин истиче у тексту да је од суштинског значаја да „као народ имамо јасну визију шта је то Русија“. Русија као народ и цивилизација, Русија као држава, Русија као део глобалног света. То су три тачке које Дугин обрађује у свом тексту и које истиче кључним перспективама за разумевање проблема данашње Русије.

У свом тексту анализира оно што назива „колебањем“ Путина да стане у отворену војну заштиту руског народа на простору Украјине, односно, Новорусије.

Извор: Правда