Мило Ђукановић: Црна Гора очекује препоруку да буде прва наредна чланица НАТО

Milo-Djukanovic-NATO

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Мило Ђукановић рекао је данас да од самита НАТО у Велсу, у септембру ове године, очекује препоруку да Црна Гора буде прва наредна чланица те алијансе.

Ђукановић је, у оквиру редовног премијерског сата у Скупштини Црне Горе, одговарајући на питања посланичких клубова, казао да ће самит у Велсу верификовати досадашње резултате Црне Горе у правцу укључивања државе у НАТО.

Премијер је поменуо реформу безбедносног сектора и јачање владавине права, као главне обавезе Црне Горе до рока када очекује да добије позив за пријем у НАТО, а то је, према ранијем обећању, најкасније до краја 2015. године.

Одговарајући на питање шефа Посланичког клуба владајуће Демократске партије социјалиста Милутина Симовића о обавезама Црне Горе у наредном периоду у области евроатлантских интеграција , Ђукановић је казао да је пред Црном Гором „још дуг и трновит реформски пут”.

Црна Гора ће до краја године створити услове за отварање 11 поглавља из програма припрема за чланство у Европској унији, рекао је Ђукановић.

(Бета)